A baba nemének bejelentése, más nevén gender party, nem felfedő buli, babaköszöntő party, stb. Ezen a cuki eseményen fedik fel a baba nemét és ha már tudják akkor egyidőben a nevét is be lehet jelenteni. Természetesen ilyenkor van bőven előkészület is, ehhez adunk pár tippet!

 

Mi is az a babaváró?

A Babaváró buli egy angol szokás, ami aztán gyorsan népszerű lett más országokban is – beleértve Magyarországot is. Ez nem más, mint egy buli a leendő Anyukának: barátságos légkörben, szerettei között osztozik a boldogságban. A meghívott vendégek pedig ajándékokat adnak az Anyának és a születendő gyermeknek.
Míg az újdonsült apuka egy tejfakasztó buli keretében ünnepli meg a csöppség érkezését barátaival, addig a kismamának a babaváró buli nyújt lehetőséget egy utolsó, önfeledt kikapcsolódásra a szülés és az azt követő kezdeti nehézségek előtt.

A lánybúcsúhoz hasonlóan a szervezés a leendő anyuka barátnőinek, a család hölgy tagjainak feladata, értelemszerűen a vendéglistán is ők szerepelnek majd. Célszerű mindenben a kismama igényihez igazodni, az ő kényelmét szolgálni, így tanácsos lehet a kora délutáni kezdés. Illetve mindenképp egyeztessünk a kismamával is, neki mikor ideális.

A baba nemének bejelentése, más nevén gender party, nem felfedő buli, babaköszöntő party, stb. Ezen a cuki eseményen fedik fel a baba nemét és ha már tudják akkor egyidőben a nevét is be lehet jelenteni. Természetesen ilyenkor van bőven előkészület is, pl. az orvosnak adni kell egy lapot amire felírja a baba nemét, borítékba teszi és azt csak a szervezőnek, vagy annak aki a dekorációért felelős, adják oda. Ő irányítja, hogy a baba nemének felfedése hogyan történjen meg. Lufi kipukkasztásával és a konfetti színe árulja el vagy valami más? Külföldi oldalakon rengeteg ötletet lehet találni, a baba nemének felfedéséről. Ha viszont egyedi élményt szeretnél okozni minden vendégnek, akkor ajánljuk kaparós sorsjegyeinket, ahol számos egyedi élményt rejt a kaparós sorsjegyek felfedése. Mindenki izgatottan kezébe kapja a sorsjegyet és adott jelzésre kaparni kell. Természetesen titokban kell tartani amíg mindenki le nem kaparja a sajátját. Üdvrivalgások és TUDTAMMMM szavak megengedettek! :)
Sorsjegyeink között van olyan, ahol tippelnek és kaparnak majd megtudják jól érezték-e, hogy fiú vagy kislány van a pocakban, vagy már magát a konkrét tényt kaparják le a vendégek. Számos babás és akár szerencsejáték élménnyel készített egyedi kaparós sorsjegyeinket itt megtalálod: https://eskuvosziget.hu/webshop/kulonlegessegek/baba-bejelentes-babavaro-keresztszulo-felkeres 

A szervezéshez is adunk pár tippet, mi az, amit semmiképp ne hagyj ki!
Babaváró buli játékok és nem bejelentő buli ötletek, amivel illendően meg lehet ünnepelni a jeles eseményt, valamint igencsak emlékzetes is marad:

- babaételek kóstolása
- játékbaba bepelusozása bekötött szemmel
- kérdőív kitöltése a kismama és kispapa gyerkkorából
- gyerekdalok felismerése
- gyerekkori fényképek felismerése
- kártyákra felírni: a baba születésének megtippelése, névvel ellátva így utólag lehet nyertest hirdetni,
   ezt lehet bővíteni hónap, nap, perc, kire hasonlít, szemszín, hajszín, stb.
- babanevek ajánlása
- ivóerseny cumisüvegből
stb.

Sok szeretettel gratulálunk a babátokhoz és izgalmas várakozást, boldog babázást és jó egészséget kíván: Esküvősziget csapata