Fontos, hogy az Ifjú pár igényeit szem előtt tartva találd ki, mit adj ajándékba...

Legtöbben a pénznek örülnek. Ha nem kértek pénzt konkrétan (vagy viccesen) a meghívó átadásakor, akkor is nyugodtan megkérdezheted, mit szeretnének. Ha pénzt adsz, akkor az a sztenderd, hogy a

vacsora árának rátok eső részét illik átadni nászajándékként. (Ez vidéken kb 10.000 Ft/fő), Bp-en 15.000 Ft/fő, ettől lehet feljebb menni, de alább ha lehet ne!)

Ha mégis máson töröd a fejed, akkor itt van néhány "home made" ötlet:

Díszdobozba, tea kínáló dobozba (fakkos) szépen el tudod készíteni otthon:

1. Méz, hogy a mézeshetek minél tovább tartsanak.
2. Fejfájás csillapító, ha a feleség nem akarja.
3. Tangabugyi, ha a férj nem akarja.
4. Cumi. A gólyára semmit ne bízzatok, mindent magatok csináljatok.
5. Madzag, ragasztó. Ha elszakadt, eltört talán még akkor is meg lehet menteni.
6. Egy kulcs, hogy mindig nyitva legyen a szívetek egymás előtt.
7. Egy nagyító, hogy a társatokat mindig többnek, nagyobbnak lássátok önmagatoknál.
8. Mágnes, hogy a vonzalom sose múljon el.
9. Teafilter vagy kávé, hogy sose legyetek fáradtak.
10.Gumi óvszer, ha ma még nem akartok gyereket.
11.Gumi óvszer tűvel átszúrva, ha már nagyon akarjátok.
12.Pénz. Állítólag nem boldogít, ha titeket sem, küldjétek vissza.

Készíttess különleges menyasszonyi csokrot!

Egy menyasszonyi csokor: Benne fakanalak, habverő, tésztaszűrő, teaszűrő, levesszedő merőkanál, nyújtófa, üvegmosó-autómosó kefe, stb... Mindez fehér tüllbe csomagolva, apró cetlikkel, hogy mikor és hogyan használja, menyasszonyosra díszítve! Persze valamit elrejthetsz a férj számára is, pl. színfoltnak mosogatószivacsok beletűzdelve...stb, a cetlikben hivatkozz a férfi házimunkájára is! ;)

Ha pénzt szeretnél adni, de nem borítékban, hanem mégis egy kicsit kreatívan:

Egy lyukas tégla:

Építkezési lyukas tégla lyukaiba pénzt lehet tenni, oldalára felírni: Ez legyen boldogságotok alapköve! Majd becsomagolni egy dobozba masnival átkötni. Amikor átveszik az ajándékot elképzelni sem tudják, hogy mi lehet benne, ugyanis nagyon nehéz...

Esernyő:

Egy esernyő belső vázára kössetek összecsavart bankjegyeket. Amikor felhúzzák az esernyőt, olyan, mintha pénzeső hullna rájuk!

Just Married:

Egy match box kisautót ragassz egy táblára, mögé madzagon a csörömplős dobozok helyett összehajtott és kicsire tekert bankjegyek kerüljenek. Lehet díszíteni, mintha menyasszonyi autó lenne, a táblára egyedi üzenetet írhattok!

Befőttes üveg:

Nehezebb napokra készíthettek olyan befőttet, amiben a bankjegyek lesznek eltéve. Csinosíthatjátok a tetejét beffőtesre, fel is címkézhetitek saját szövegetekkel.

Torta

Van, aki összesodort bankjegyekből csodálatos emeletes tortát készít. Ügyes kezűeknek ajánlott, a dekorálás, a szalag átkötés mind egyedi lehetőéget rejt magában. Pláne, ha az esküvő színvilágához igazítod. ;)

Fazék

Bankjegyeket sodort jó szorosra és dugd a penne tészta közepébe! Tedd egy új fazékba! Egy egész fazék megtölthető vele, ha 500-asokkal töltitek fel. Mondjuk első közös házas ebédre jó kis fogás, nem? Sőt, repetába kapnak egy jó kis fazekat is! :)

Bon-bon

Egy üres bon-bonos dobozt töltsetek meg pénzzel. Ide feltétlen kell érme is, hogy megadja a súlyát, ne legyen könnyű, hogy azonnal rájöjjenek, turpisság van a dologban! Legjobb ha rollnizzátok, hogy ne csörögjön. A belsejét dekorálhatjátok, írhattok üzenetet bele, hogy ne feledjék, kitől kapták a remek ajándékot! Nem elhanyagolható, hogy ehhez az ajándékhoz el kell tüntetni a bon-bonokat. Menni fog, ugye? :D Nem csak az ifjú pár örül ennek a nászajándéknak! :P

Dugipénz

Kisebb befőttes üveg belsejébe tegyetek egy wc papír gurigát, köré cukorkát öntsetek, hogy a befőttes üveg látszólag cukorkával legyen tele. Nos, a wc papír guriga belsejébe mehet a pénz ajándék, és egy kis üzenet is!