Ötletek, tanácsok, amire ha odafigyelsz, tuti felejthetetlen lesz az esküvőd!

Tartsd be az aranyszabályokat és lazíts, élvezd ki az esküvőd megismételhetetlen pillanatait!
+ ötletek!

Pótruha
Amennyiben az esküvőtök napján nem otthon fogtok aludni, pl. egy hotel különtermét bérlitek, meglehet, hogy a hotel felajánl egy szobát az Ifjú pár részére. Ebben az esetben, mindenképp vigyetek magatokkal másnapra hétköznapi ruhát, amiben hazajöttök! Mivel ti oda már ünnepi ruhában mentek, legyen nálatok alvós és másnapi szett is, hogy másnap ne a menyasszonyi, vőlegényes ruhában kelljen vasárnap délben intézkednetek (fizetni, maradékokat hazavinni, stb.) Vicces látvány! :D

Biztonsági tartalék
Anyukádra, tesódra, vagy egyik koszorúslányodra bízd ezt a kis szütyőt. Legyen benne: pótharisnya, tű és cérna, vagy biztostű, szőlőcukor, zsebkendő, víz, gyógyszerek, sebtapasz, izzadásgátló, hullámcsat, tampon, iratok (mindkettőtöké), pici parfüm, rágó vagy tic-tac, telefon, púder, kis fésű. Inkább legyen mindenből, minthogy pont az kelljen, ami nincs.

Váltócipő
Mindenképp vigyél magaddal egy jól bejáratott, lapos talpú cipőt, amit este át tudsz venni. Sőt! A hosszú szoknya alatt napközben sem látja senki! Nagy hasznát veszed majd! Sőt, ha elég figyelmes vagy és van rá keret, akkor te magad is gondoskodhatsz táncos lábú hölgy vendégeidről olcsóbb flop-flop papucsokkal... ;)

Nyugalmi percek

Ne felejts el beiktatni néhány nyugis, félrevonulós percet, amit a férjeddel/feleségeddel töltesz. Egy nyugis ölelés, kicsi kizökkenés ráébreszt majd, milyen csodás napot éltek át együtt. Jó megélni a pillanatot kívülről, amikor nem a a pörgés és a tennivalók egymásutánja sodor, mert egy pillanat és elszalad a nap. Ezért próbálj meg beiktatni néhány félreesős pihit, amire majd jó lesz visszaemlékezni. :) Ez a nap csakis a tiétek. Ne rohanjon el a nagy nap izgalmaival túlfűtve, figyeljetek csak kettőtökre is.

Sztárvendég
Ha az estnek szeretnél egy csúcspontot, fénypontot, akkor spórolás miatt ne hivatásos fellépőket hívj, hanem az ismeretségi körödben kutasd fel azokat a tehetséges embereket, akik énekkel, zenével, verssel, történettel, - esküvőd hangulatától függően - képesek kellemesen elszórakoztatni a vendégeket. Nemcsak spórolhatsz, hanem egy bemutatkozási lehetőséget teremtesz a tehetséges művésznek. Amatőröket kerüld!

Gyerekek
Nézz, körül a vendégek listájában, kinek van kisebb gyermeke. Ha 5-nél több olyan vendég is van, akinek 10 éven aluli gyermeke van, érdemes elgondolkodni a gyermekfelügyeleten, hiszen így a gyermek is jól érzi magát és a szülők is önfeledten tudnak szórakozni. Elég berendezni egy sarkot a csemetéknek és máris mindenki jól érzi magát. Hidd el a szülők is hálásak lesznek neked. Ma már külön erre szakosodott cégek is vannak, vagy egy gyermekekkel jól kijövő ismerős, barátnő segíthet neked.
Apropó! A gyermekeknek külön egyedi köszönetajándékot is készíthetsz!

Egy kis különlegesség: Csillagszóró az esküvődön! Nem csak a kívánságlámpások adhatják meg az est hangulatát esküvődön! Sokkal olcsóbb, mégis gyönyörű, és még a fotókon is jól mutat!